Aranyérme Krugerrand 1oz

Ft 545,072

+ 0% áfa

Krugerrand 1 unciás aranyérme

A dél-afrikai Krugerrand a világ egyik legrégebbi és legismertebb aranyérméje. Először 1967-ben került forgalomba, és az első olyan aranyérme volt, amely 1 uncia aranyat tartalmazott.

A Krugerrand, mint első 1 unciát tartalmazó érme, több mint 12 éven át konkurencia nélkül hódította meg a világot. Az első versenyképes érme a kanadai arany Maple Leaf volt.

A világ legnépszerűbb aranyérméjeként a Krugerrand egyik érmegyűjteményből vagy befektetésből sem hiányozhat.Tartós összetételének, időtálló kialakításának, bizonyított kereskedhetőségének és globális likviditásának köszönhetően a Krugerrand olyan befektetés, amely kiállja az idő próbáját.

A Coert Steynberg által készített érme hátlapján egy őshonos antilopfajta Dél-Afrika nemzeti jelképe, a kiadás dátuma, az érme súlya és tisztasága, valamint a „Krugerrand” felirat látható.

A Krugerrand előlapján a névadó, Paul Kruger elnök képe, valamint a „Dél-Afrika” felirat szerepel. A feliratok az érme mindkét oldalán a helyi afrikaans dialektusban és angolul szerepelnek.

Ha többet szeretne megtudni a Krugerrandról, kérjük, hívjon minket a +36 (20) 915-5224-as telefonszámon.

Gyártó

South African Mint, Dél-Afrika

Forgalmazó

Szabolcs Lízing Kft.

Súly

31,1034768 gramm

Tisztaság

916,7

Átmérő (mm)

32,77

Vastagság (mm)

2,84

Tervező

Coert Steynberg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Aranyérme Krugerrand 1oz” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top